visjon  -  produksjoner  -  tidligere produksjoner  -  kontakt  -  lenker

Great White Objects

Great White Objects er et treårig prosjekt som tar sikte på å realisere minimum to store landskapsskulpturer årlig. Skulpturinstallasjonene skal være svært store og vil sette fokus på landskapet de plasseres i.

Great White Objects skal være en serie begivenheter som legges merke til. Skulpturene vil være utført i en sjelden stor skala. Skulpturenes formes slik at landskapet de plasseres i kommer i fokus. Det er et mål at publikum skal ”oppdage” landskapet på nytt gjennom skulpturene. Skulpturene i seg selv vil være abstrakte, store hvite objekter.

Første installasjon: Fiskumvannet Øvre Eiker - Besøk ca. 2000

Klokken 20.00, 3. september åpnet installasjonen med en danseforestilling ute i vannet. Dansen var laget av Kompani iRo. Seansen ble ledsaget musikalsk av en spesialkomposisjon signert Peter Kantor. Med seg hadde Peter Eivind Kløverød på perkusjon.
Prosjektet dannet grunnlaget for et fotoprosjekt signert Rune Guneriussen

Jon Mihle er ansvarlig for det kunstneriske og det er hans ideer som settes ut i live. Jon Mihle har gjort seg bemerket som en mangfoldig og produktiv kunstner og har en rekke spennende prosjekter bak seg.

Rune Guneriussen er en fotokunstner med tilhold på Arena Vestfossen. Rune har markert seg med fotokunst av høy kvalitet i store formater.

Peter Kantor er en veletablert komponist og jassmusiker og har de senere år komponert musikk til en rekke sceniske produksjoner.

Kompani iRo ble stiftet av koreograf og danser Inger-Reidun Olsen. Inger-Reidun ble uteksaminert i 2003 fra Statens Balletthøgskole koreografilinjen. Med seg denne gangen har hun danserne Peder Horgen, Mia Haugland Habib og Marianne Kjærsund.

Eivind Kløverød ble i Dagbladet kalt ”Funnet” grunnet hans spennende og uforutsigbare perkusjon og trommespill. Eivind har gjort flere bestillingsverk av forskjellige karakter.

Les hva presser skrev: dt.no

Bilder fra produksjonen av Rune Guneriussen