visjon  -  produksjoner  -  tidligere produksjoner  -  kontakt  -  lenker


A poetic pan adventure

Er et samarbeidsprosjekt mellom Espen Jørgensen og Jon Mihle. Sammen ønsker de å ta med publikum med inn i et univers med sterke uttrykk visuelt og musikalsk. Publikum vil bli presentert for materiale fra Jørgensens kommende album. Forestillingen har to figurer, tre badekar og to menn. Det hele starter med en manns oppvåkning i et badekar. Han begynner å løpe…

DT.no ved BJØRN ZARBELL-ENGH: bjorn.zarbell.engh@dt.no
Kveldens A Poetic Pan Adventure på Union Rock med drammensgitaristen Espen Jørgensen og eikværingen Jon Mihle og hans figurer blir en forestilling publikum aldri har opplevd maken til. Espen Jørgensen har i flere år drømt om å arbeide med figurteater. Han fikk høre om den dyktige figurteatermannen som holder til i Vestfossen og tok kontakt. Kjemien stemte, de innledet samarbeid og etter fire hektiske øvingsuker står de sammen på scenen.

SPENNENDE. Poetic Pan Espen Jørgensen synes det har vært et veldig spennende prosjekt.
-Jon og jeg jobber likt, vi jobber mye på intuisjon. Vi prøver oss fram, forkaster noe, plukker opp noe. Jo mindre vi prøver å styre denne prosessen vil resultatet bli større enn ingrediensene tilsammen, sier Espen Jørgensen i en pause fra innspurten foran forestilling. Også Jon Mihle har bare lovord å si om prosjektet og samarbeidet. Han har ikke jobbet med figurteater på noen år, har laget video for Morten Abel og jobbet med andre ting.
-Så kommer Espen med et musikalsk prosjekt og spør om jeg vil være med. Jeg kviet meg litt, men etter at vi kom i gang føltes det godt, sier multikunstneren fra Øvre Eiker.

FILMMUSIKK. Poetic Pan Adventure er først og fremst en konsert. Med Espen Jørgensens akustiske gitarmusikk han nesten er alene om å gjøre. Folk vil kjenne igjen musikken fra Julekalender-konserten på Bragernes torg. Han har også med en del nytt materiale. I et musikalsk landskap Espen Jørgensen selv kaller filmmusikk for et indre øye. Men han liker ikke at musikken hans blir satt i bås.
-Alle begrep man setter på musikken begrenser opplevelsen. Det handler om følelser og det å kommunisere følelser og stemninger. Det viktige er hva vi har kommunisert til hverandre. Hva har vi opplevd i løpet av den timen vi har vært sammen. Har vi ledd? Har vi grått? Jeg leter etter den perfekte kommunikasjon, sier han.

I VANN. Med sine to figurer skaper Jon Mihle bilder til musikken. To nye figurer laget for denne konserten. De kan minne litt om figurer fra et horrorshow, men de er ikke så skumle som de ser ut som. Og så handler det om vann, med tre badekar på scenen.
-Det startet med ideen om en reise, som begynner med vann og slutter med vann. Folk har sterke følelser i forhold til vann, fødsel, drukning, den behagelig følelsen når man flyter i vann. Det er deilig å ligge i badekaret, men hva skjer når man ligger for lenge i vann? undrer Jon Mihle.

SOLO-CD. Espen Jørgensen hoppet av popkarrieren med Green Cortinas og støttespiller for Unni Wilhelmsen for å utforske nye musikalske veier.
-Da vi sto foran lanseringen av Green Cortinas 2, følte jeg at jeg måtte bli bedre kjent med meg selv. Jeg har lært utrolig mye av barokkmusikk-studiene mine. I barokken får man et skjelett, en grunnstamme. Det forventes at man bidrar med noe selv, gir musikk følelser og liv. Både Jon og jeg har et uttrykk litt på siden av det vedtatte. Vi ønsker å utfordre oss selv, for å utforske hvor vi står, forklarer Espen Jørgensen. Og han har funnet et ståsted han trives med. Musikken fra kveldens konsert kommer på CD i mars, med en video han skal lage sammen med Jon Mihle.
-Et personlig uttrykk jeg vil identifisere meg med, sier Espen Jørgensen, før han entrer scenen for å berette sitt poetiske eventyr, barbeint.